Klubfilozófia és identitás


Az „Istennel a hazáért és a szabadságért” jelszóval megalkuvás nélkül küzdő politikus emlékezetét élteti a függetlenségi hagyományaira büszke Kaposváron. Róla nevezték el az 1923- ban zászlót bontott Kaposvári Rákóczi Sport Clubot

Somogy megye szülötte, Koppány is az örök lázadó hazájáért meghaló pogány fejedelem. Ez az állandó forradalmi hangulat,a megalkuvás nélküli küzdelem, akár a lehetetlent is megpróbáló akarat kell, hogy jellemezze sportolóinkat.

A Kaposvári Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia 2007-ben lett alapítva, nem titkoltan azzal a céllal, hogy a névadó szellemiségét átörökítve, hasonló képességű játékosokat neveljen ki elsősorban a felnőtt csapat számára. A sport megszerettetése mellett, a gyermekek nevelése és életmodell kínálása a fő célirány.

A labdarúgásban megjelenő stílusjegyek eredője, az alkalmazott játékelem megkövetelése állandó. Nálunk ez a háromszögjáték folyamatos keresése. A pályán elhelyezkedő csapatunknak folyamatosan keresnie kell a lehetőséget a labdaszerzésre, presszing vagy letámadás formájában lehetőleg az ellenfél területén. Labdabirtoklás esetén a gyors passzokon keresztüli játékszervezés és védelem mögé kerülés kell, hogy domináns legyen.

Csapatként lépünk pályára és csapatként küzdünk ott. Senkit nem hagyunk védtelenül, hiszünk és bízunk a társainkban, akik folyamatos támogatójátékkal segítenek minket és viszont.

Sikert csak így érhetünk el!

Hajrá Rákóczi!

KAPCSOLATKÖVESS MINKET