HÍREK


Diákolimpia


Országos diákolimpiai bajnok lett a Bene Akadémia labdarúgóira épülő Munkácsy Mihály Gimnázium csapata a hétvégén.

A hétvégén Pécsett rendezték meg az V-VI. korcsoportos futsal országos döntőt a Diákolimpián. Somogy megyét és Kaposvárt a Munkácsy Mihály Gimnázium képviselte, amely Rózsa János vezetésével a kaposvári Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U17-es és U19-es korosztályára épült.

A csapat teljesítményén látszott az is, hogy egy klubban, egy csapatban futballoznak a gimnázium berkein túl is. A 3 csapatos csoportok körmérkőzései során körbeverés történt, a jobb gólkülönbség miatt a kaposváriak végeztek az élen, a csengeriek és a szombathelyiek előtt.

A továbbiakban a kispestieket 3-1-re múlta felül a Munkácsy, majd a döntőbe jutásért újra összekerült a Kisvárdai SZC csengeri iskolájával, az Ady Endre Technikummal, és itt már 3-0-s, magabiztos győzelmet aratott. A döntőben a dunakeszi Radnóti iskola ellen 1-1-re végeztek a kaposváriak, és végül büntetőkkel győzedelmeskedtek.

A Bene Akadémia rendkívül büszke növendékeire, a Munkácsy Mihály Gimnáziumnak is dicsőséget hozó labdarúgókra. A diákolimpia legjobb játékosának a Munkácsy tanulóját, Országh Balázst választották a szervezők. Gratulálunk a győzteseknek!

2023.01.23.

KAPCSOLATKÖVESS MINKET