HÍREK


Közlemény


A Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia utánpótlás csapatai folytatják a játékosok képzését, fizikai és technikai felkészítését a 2022\2023-as bajnoki szezonra. Ezt megelőzően az Akadémia szakmai stábjában személyi változások történtek, így egy újjáalakult vezetőséggel, edzői csapattal, együttes gondolkodással vágunk neki az új feladatoknak, kihívásoknak.

A legjelentősebb változás, hogy az Akadémia 100 %-ban tulajdonosa lett a felnőttcsapatot működtető Kaposvári Labdarúgó Kft-nek, ez gondolkodásbeli és strukturális átalakulással jár, ami reményeink szerint megalapozza a jövőbeli sikereinket. Ezzel a közös gondolkodással szeretnénk biztosítani a fiatalok számára a lehetőséget, hogy a későbbiekben a Rákóczi felnőtt csapatában magasabb osztályban szerepeljenek, hogy legyen cél a fiatal játékosok előtt,hiszen korábban több Akadémistából lett Kaposváron NB I-es játékos. Ez kiváló motiváció lehet a jelenlegi fiataljaink számára. 

Ezzel párhuzamosan elmondhatjuk az átigazolási szezon vége felé közeledve, hogy több, korábban az Akadémián pallérozódó fiatal tehetség igazolt vissza hozzánk a kiemelt Akadémiákról (Barkóczy Kristóf, Magyar Máté és Horváth Balázs – aki a felnőtt csapat keretéhez tartozik)

A fent leírt strukturális változások személyi változásokkal is együtt jártak. Az Akadémia elnöki pozícióját a jövőben Prukner László tölti be. Szakmai igazgató Szénay Péter lett.

A kassai születésű Szénay Péter, több mint 20 éve dolgozik a szlovák korosztályos utánpótlás válogatottaknál edzőként és az edzőképzésben is oktat különböző szintű tanfolyamokon egészen a Pro Licencig. A Kassa együttesénél a korosztályos csapatok mellett a felnőtteknél is bajnoki dobogókhoz segítette csapatait. A több nyelven is aktívan beszélő szakember Magyarországon a Nyírbátori LSE-nél és az NBIII-ban és NBII-ben is szereplő Cigánd csapatánál szakmai igazgató, a DVTK-nál scout feladatokat is ellátott.

Az évek, évtizedek alatt többek között Angliában, Németországban, Svájcban, Hollandiában, Dániában is részt vett az UEFA edzőikonferenciáin. Szerzője és társzerzője is a korosztályok, és edzők képzésével foglalkozó könyveknek, folyóiratoknak, kiadványoknak.

A felnőtt csapat szakmai munkáját Horváth Rudolf irányítja, aki fiatal, ambíciózus edzőként segíti a többségében Akadémia kötődésű játékosok fejlődését, felnőtt futballba való integrálását.

Az újjáalakult vezetőségben Szigeti Imre, mint Akadémiavezető a folytonosságot jelenti a Bene életében.

Az Akadémia és a felnőtt csapat szakmai és társadalmi vezetése a szülőkkel történő maximális együttműködésre törekszik, ehhez kérjük az Önök támogatását.

Ezzel a „csapattal" vágunk neki a 2022\23-as bajnoki szezonnak és kitartó munkával azon leszünk, hogy elérjük a kitűzött céljainkat.

Mi valamennyien az Önök gyerekeiért dolgozunk!

 Kaposvár, 2022. 08. 16.

Prukner László            Szigeti Imre

       elnök                  akadémia vezető

KAPCSOLATKÖVESS MINKET