HÍREK


Hogyan minősíthetünk egy Labdarúgó Utánpótlás nevelő egyesületet?


A 2020/2021 évben az MLSZ kialakította az utánpótlás nevelés új rendszerét, melyben a BFLA a Tehetségközpont besorolást érte el.  Ez azt jelenti, hogy mi felelünk a Somogy megyei utánpótlás képzésért. 

Ezen kívül a Szövetség meghatározta a tehetségközpontok számára a fő célt: a megyében található tehetségek felkutatása, képzése és a kiemelt Akadémiákra való eljuttatása 14-15 éves korig.

A közvélemény szerint a pályán elért eredmények a fontosak egy utánpótlás klub sikerességét vizsgálva. Ahhoz, hogy az MLSZ által meghatározott elvárásokat teljesítsük és ez egy mérhető, objektív rendszerben nyomon követhető legyen, kidolgozta a Produktivitás 2.0 elszámolási rendszert, mely az utánpótlás nevelés minőségét mutatja. Ez hű képet ad arról, hogy a nevelés minősége mennyire illeszkedik az elvárthoz.

Az MLSZ által bárki számára hozzáférhető rangsorban a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia a 895 egyesület közül a 2019/2020-as évben 38. , a 2020/2021. évben 18., a jelenleg folyó bajnokságok alapján a 2021/22-es évben a 8. helyen áll megelőzve 7 kiemelt Akadémiát. Ezek az eredmények a magas színvonalú munkának köszönhetőek.

Mindent meg fogunk tenni azért, hogy az elkövetkező években tartani tudjuk ezeket az eredményeket és tovább tudjunk lépni a megkezdett úton.

2022.05.11.

KAPCSOLATKÖVESS MINKET