HÍREK


MLSZ


Somogy megye utánpótlás labdarúgása a Kaposvári Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia felügyelete alatt

2021.Február 17-én, szerdán döntött arról a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége, hogy melyik lesz az a 27 B-, és 94 C-szintű sportszervezet, amelyek fontos szakmai feladatot látnak el az egész országot lefedő, megyei és régiós utánpótlásképző-centrumok hálózatának tagjaként 2021 nyarától.

 

 

Az MLSZ döntése értelmében Somogy megye utánpótlás labdarúgását a Kaposvári Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia felügyeli.

Számos teendőnk és kötelezettségünk mellett a legnagyobb figyelmet az U6-U14-es korosztályokra kell fordítanunk. A mentor program keretén belül az alattunk levő C kategóriás központoknak szakmai segítséget és programtervet is kell biztosítanunk. A Kaposvári LUE, Siófok, Nagyatád és Balatonlelle vezetőségével felvettük a kapcsolatot és elkezdtük a közös munkát. Reményeink szerint az MLSZ döntése értelmében a Tehetségközpont (BFLA) által versenyeztetett csapatok elsőbbséget fognak jelenteni az átigazolási időszakban a partnercsapataink részéről, hogy az általuk és általunk is tehetségesnek számító ifjú labdarúgók a legmagasabb osztályban folytathassák pályafutásukat. Az MLSZ intézkedései közül kiemelendő, hogy minden korosztályos csapatunk mérkőzését rögzítik és elemzik annak érdekében, hogy a korosztályos szövetségi edzők most már ne csak „szájhagyomány" útján tudjanak beválogatni játékosokat, hanem a tényleges teljesítmény számítson.

Tehetségközpontként a legkisebb korosztályoktól kezdve rálátásunk lesz mind a Bozsik program, mind az Intézményi program, mind a Regionálisan szerveződő U10-11-12-13-as NB-I-es bajnokságok játékosaira.

Mivel minden korosztályos csapatunk az NB-I-es bajnokságban játszik hétről-hétre, az elmúlt évek munkájának gyümölcseként, bátran kijelenthetjük, hogy a BFLA szakmai programja megfelelően adaptálható bármelyik alánk besorolt Klub (Kaposvári LUE, Siófok, Nagyatád, Balatonlelle) szakmai életébe.

Reméljük ez az évünk is sikeres lesz, legalább annyira, mint a tavalyi szezonunk.

KAPCSOLATKÖVESS MINKET