HÍREK


Eredményesen szerepelt a magyar válogatottban a Bene Akadémia labdarúgója


Lakatos Martin személyében ebben az esztendőben is címeres mezt húzhat a Bene Akadémia egyik tanítványa. Tavaly Heil Máté az U19-esek között bizonyított, ő azóta már a felnőtt csapat stabil tagja.

Októberben az U15 kiválóságát, Lakatos Martint hívták be a korosztályos magyar válogatott keretébe, és a kaposvári tehetség három mérkőzésen is bizonyított.

Az U15-ös mérkőzések Albánia fővárosában, Tiranában zajlottak, és a magyar válogatott tagjai a balkáni, illetve a délszláv futballstílust, hozzáállást ismerhették meg. A magyar tehetségek kiválóan szerepeltek a megmérettetésen, hiszen mindhárom mérkőzésüket megnyerték, így tornagyőztesként térhettek haza. Lakatos Martin Észak-Macedónia ellen 25 percet kapott, csereként számított rá a szövetségi edző, Szabados József. Ugyanazon a poszton szerepelt a Bene Akadémia játékosa, mind klubcsapatában, szélső támadóként.

Albánia ellen szintén a kispadról szállt be Martin, az utolsó negyedórára, és szinte pályára lépését követően azonnal eredményes tudott lenni, második labdaérintéséből gólpasszt adott.

Mivel jól ment a játék a fiúnak, Koszovó ellen már kezdőként szerepelt a kaposváriak neveltje, és egy órán keresztül pályán is volt. Hatékonysága megmaradt, ezúttal is gólpasszal segítette a válogatottat. Mint elmondta, ez utóbbi volt a legnehezebb mérkőzésük, itt csak az utolsó pillanatokban, a 92. percben sikerült megszerezni a második találatot, amivel 2-0-ra nyertek.

Martin szerint a válogatott jó szellemű, egymást segítő társaság, a győzelmeknek is köszönhetően remek hangulatban érkeztek haza Tiranából az UEFA torna győztes alakulataként. Szabados József szövetségi edző is kihangsúlyozta, elégedett a srácokkal, kompakt, szervezett futballt mutattak be a magyarok. 

Eredmények:

Észak-Macedónia-Magyarország 1-2 (0-1)

Magyarország: Lengyel Huba - Acsai Dominik (Vincze Tamás, 46.), Skotner Zoltán, Szakál Dénes, Béres Benedek (Papp Máté, 89.) - Varga Zsolt (Somfalvi Barna, 64.), Ratkai Ádám, Tímár Dávid (Makrai Csongor, 76.) - Wiesner Balázs (Milkovics Márton, 46.), Főr Patrik (Kiss Norbert, 46.), Zsolnai Dávid (Lakatos Martin, 64.)

Albánia-Magyarország 0-4 (0-2)

Magyarország: Ostoici Stefan - Vincze Tamás (Lakatos Martin, 77.), Skotner Zoltán, Szakál Dénes (Béres Benedek, 46.), Nyári Olivér - Milkovics Márton, Polonkai Noel (Somfalvi Barna, 57.), Ratkai Ádám (Tímár Dávid, 69.) - Zsolnai Dávid (Kiss Norbert, 69.), Makrai Csongor (För Patrik, 57.), Papp Máté (Acsai Dominik, 46.)

Magyarország-Koszovó 2-0 (1-0)

Magyarország: Kilvinger Levente - Acsai Dominik, Ratkai Ádám, Nyári Olivér, Papp Máté (För Patrik, 88.) - Somfalvi Barna (Skotner Zoltán, 59.), Milkovics Márton, Polonkai Noel (Tímár Dávid, 46.) - Lakatos Martin (Zsolnai Dávid, 56.), Kiss Norbert (Makrai Csongor, 56.), Varga Zsolt (Béres Benedek, 59.)

 

Kiss Ernő

2023.11.10.

KAPCSOLATKÖVESS MINKET